Veulenkeuring op 1 augustus 2020 te Middenbeemster!

Veulenkeuring 2020 Fokvereniging Friesche paard Noord- en Zuid Holland

In maart van dit jaar werd de wereld opgeschrikt door een tot dan toe onbekend virus, Covid-19, oftewel Corona. Aanvankelijk nog iets wat ver weg leek, werd in een paar weken een zaak van nationaal belang. Voor velen werden ongekende maatregelen getroffen en leek Nederland, en de rest van de Wereld, tot stilstand te komen. Het geven van een vriendelijke handdruk mocht niet meer. Elkaar ontmoeten in grotere groepen, was onmogelijk. Naast de beperkingen in het dagelijks leven, had de “intelligente lock-down” ook impact op alles wat met ons Friese Paard te maken heeft. Geen manegelessen, geen wedstrijden, geen fokkerij bezoeken, geen ledenvergaderingen en GEEN FOKDAGEN.

De fokverenigingen hebben regelmatig gezamenlijk via “vergaderen op afstand” overleg gevoerd met het KFPS. Ik wil het KFPS dan ook een compliment maken voor de voortvarende aanpak om locatiekeuringen te verzorgen. Locatiekeuringen zijn keuringen bij een trainingsstal. Deze keuringen zijn geschikt voor opname en graadverhoging en inmiddels zijn de eerste merries Kroon of Model verklaard!

Door de versoepelingen en het geaccordeerde protocol van de koepel paardenhouderij is het mogelijk veulenkeuringen te houden.

Helaas kunnen wij geen publiek toelaten op het keuringsterrein. Dit is voorbehouden aan de deelnemers. Om onze leden toch de gelegenheid te bieden de keuring te kunnen volgen, hebben wij besloten de veulenkeuring via een live-stream verbinding aan te bieden. Bovendien is het voor de deelnemers ook heel leuk om alles nog een keer te kunnen inzien. De uitzending zal vanaf 10.00 uur te zien zijn op de Facebookpagina van het KFPS, onze fokvereniging en op YouTube.

De Fokvereniging heeft gezorgd voor professionele voorbrengers die de gehele dag aanwezig zullen zijn. Er wordt hiervoor 15 euro per veulen in rekening gebracht. De door het KFPS verzorgde catalogus wordt z.s.m. aan de inzenders toegestuurd.

Ik wens de deelnemers veel succes met de keuring en de bezoekers via de livestream veel kijkplezier!

Met vriendelijke groeten,

John Boot,

Voorzitter Fokvereniging Noord- en Zuid Holland

Facebooktwitterlinkedinmail