Save de date!!!!! Fokkerij bezoek bij Hindrik Kuiper

Op 11 mei aanstaande zal ons inmiddels traditionele fokkerijbezoek plaatsvinden. Wij zijn zeer verheugd dat we van harte welkom zijn bij niemand minder dan de KFPS fokker van het jaar 2018, te weten de fam. H Kuiper in Oosterend.

Hindrik Kuiper runt samen met echtgenote Taekje een melkveehouderij in Oosterend en fokt daarnaast actief met Friese paarden. Hindrik maakt sinds enkele jaren ook deel uit van het bestuur van fokvereniging It Fryske Hynder. Al diverse jaren is Hindrik Kuiper succesvol op keuringen en fokdagen met zijn eigen fokproducten. 2018 spande echter de kroon en dat is dan ook de reden dat hij hier werd gehuldigd als Fokker van het Jaar 2018.

Tot nu toe zijn er 102 veulens ter wereld gekomen bij Hindrik Kuiper, waarvan er 26 het Sterpredicaat hebben ontvangen. Aan deze palmares zijn in 2018 één Preferente merrie, één Modelmerrie en twee Kroonmerries toegevoegd. Allen zijn tevens nog in bezit van fokker Hindrik Kuiper. Mede dankzij de Sterverklaring van tweede bezichtigingszoon Alberto K. mocht zijn veertienjarige moeder Reinskje het afgelopen jaar het predicaat Preferent in ontvangst nemen. Reinskje’s dochter Jaaikje K. werd op de Centrale Keuring bekroond met het Modelpredicaat. Reinskje’s zoon Henkie K. behaalde afgelopen zomer een eerste premie op de fokdag van It Fryske Hynder in Sint Nicolaasga. Jaaikje’s driejarige dochter Ymkje K. fan de Aldedyk werd in Blauwhuis bekroond met het Sterpredicaat en een eerste premie en zette dit op de Centrale Keuring om in Kroon. Tot slot moet ook de driejarige Zoë K. genoemd worden. De uit een geheel andere merrielijn afkomstige Zoë was reservekampioen bij de driejarige merries in Blauwhuis, stond derde in de kampioensstrijd bij de driejarige merries op de Centrale Keuring en werd vorig jaar ook Kroon verklaard.

Programma en tijdstip volgen nog. Meldt u tijdig aan, vol is vol!

Afbeeldingsresultaat voor hendrik kuiper fokker van het jaar

Facebooktwitterlinkedinmail